Välkommen in till min tårtblogg! Här lägger jag upp bilder på dom tårtor och cupcakes jag bakar som hobby. Vill du veta mera eller ställa frågor är det bara att kontakta mig!
tisdag 2 februari 2010
Födelsedagstårta
Var tvungen att prova denna oerhört populära kombo när jag nu skulle göra min egen tårta till kollegorna på jobbet. Chokladbottnar, rårörda hallon, daimfluff, spacklad med daimfluff, täckt med sp, dekor i fp. Den blev uppskattad!
Hej Kajsa. Är en gammal klasskamrat till din syster Lina ;) Har också börjat baka SP tårtor tillsammans med en kompis men har lång väg att gå innan dom ser ut som dina,otroligt fina tårtor du gor!!!! En liten fråga,dom där 'krullrullarna'du har pa denna tårtan och nyårstårtan ,är det SP virat runt en penna eller är den annnan teknik/paste du har?? :)
Hej hej! Kul! Du får skicka mig en länk så jag får se dina mästervärk!!
Krullkrullarna är superlätta. Använder fp, skär till liten remsa och sen virar jag kring en penna. Efter kanske 10-15 minuter kan du försiktigt dra dem av pennan och bara låta ligga och torka. Superenkelt!
Hejsan O vad fina dina tårtor är, min dotter vil ha den här med ljusa bottnar, passionfruktsmousse och champagnemousse men jag vet inte vad jag ska spackla ihop den med, du som är expert, vad ska jag ta, har hört att man inte ska använda grädde eftersom tårtan ''svettas'' då hälsningar ivona
Hej Ivona! Du kan spackla med grädde om du antingen använder Ballinas sugarpaste eller om du penslar lite olja eller flytande margarin på undersidan/insidan av sugarpastelocket innan du täcker tårtan. Då kommer den inte att svettas. Eller så använder du tex smörkräm och spacklar med, då behöver du inte fodra. Men som sagt, Ballinas är bäst för då behöver du inte tänka alls! Lycka till! Kajsa
Stilren och fin!
SvaraRaderaJag vill ge dig en award för att du har en så inspirerande och fin blogg
Se mer info på min blogg!
Mvh Linda Runn
Tack Linda!
SvaraRaderaKram kajsa
Snygg tårta, och säkert smaskig också:) Daimfluff har jag inte testat än, måste göra det! Kram Maria
SvaraRaderaTackar, ja daimfluff ska du prova!
SvaraRaderakram kajsa
Den var fantastiskt god, och vacker att titta på. Jag fick ju smaka, tackar/Lotta
SvaraRaderaTack Lotta! kram
SvaraRaderaHej Kajsa. Är en gammal klasskamrat till din syster Lina ;) Har också börjat baka SP tårtor tillsammans med en kompis men har lång väg att gå innan dom ser ut som dina,otroligt fina tårtor du gor!!!! En liten fråga,dom där 'krullrullarna'du har pa denna tårtan och nyårstårtan ,är det SP virat runt en penna eller är den annnan teknik/paste du har?? :)
SvaraRaderaMVH Linda
Hej hej! Kul! Du får skicka mig en länk så jag får se dina mästervärk!!
SvaraRaderaKrullkrullarna är superlätta. Använder fp, skär till liten remsa och sen virar jag kring en penna. Efter kanske 10-15 minuter kan du försiktigt dra dem av pennan och bara låta ligga och torka. Superenkelt!
Ha det gott!
kajsa
Supersnygg tårta, verkligen!! Gillar "krullkrullarna" skarpt!
SvaraRaderaTack Hanna-Bakfnatt!
SvaraRaderaHejsan
SvaraRaderaO vad fina dina tårtor är, min dotter vil ha den här med ljusa bottnar, passionfruktsmousse och champagnemousse men jag vet inte vad jag ska spackla ihop den med, du som är expert, vad ska jag ta, har hört att man inte ska använda grädde eftersom tårtan ''svettas'' då
hälsningar ivona
Hej Ivona! Du kan spackla med grädde om du antingen använder Ballinas sugarpaste eller om du penslar lite olja eller flytande margarin på undersidan/insidan av sugarpastelocket innan du täcker tårtan. Då kommer den inte att svettas. Eller så använder du tex smörkräm och spacklar med, då behöver du inte fodra. Men som sagt, Ballinas är bäst för då behöver du inte tänka alls! Lycka till! Kajsa
SvaraRadera