lördag 10 juli 2010

Bröllopstårtor till Johanna och Stefan






Idag gifter sig Johanna och Stefan och då har jag gjort dessa bröllopstårtor! Dom består av ljusa bottnar, rårörda hallon, vaniljmousse, spacklade med grädde och dom är täckta med sugarpaste. All dekor och blommor är gjorda av flower paste.

17 kommentarer:

  1. Åh vilka otroligt vackra tårtor! Fint med rosor i olika färger och nyanser!

    SvaraRadera
  2. Så vackra!! Håller med Ida om att det är väldigt fint med blommor, i detta fall rosor, i olika färger, nyanser (och även storlekar)!

    SvaraRadera
  3. Tack snälla! Ja och det var så roligt för jag fick fria händer, bara att grunden skulle vara vit och dekorationerna rosa. Det blir mer liv om man blandar lite färger, nyanser och storlekar tänkte jag, och det stämde!

    SvaraRadera
  4. Jättefina tårtor! Håller själv på med en herrans massa rosor till ett bröllop nästa helg, men där har jag inte fått så fria händer ;-)

    Jättekul att se dina tårtor som ju blev jättebra. De blir säkert jättenöjda!

    Snyggt nytt utseende på bloggen också :-)

    SvaraRadera
  5. Jättevackra tårtor. Vad duktig du är.

    SvaraRadera
  6. jättefina tårtor, alldeles lagom med dekorationer

    SvaraRadera
  7. Helt underbara! Det måste vara extra roligt att få äran att göra tårtor till ett bröllop :)

    SvaraRadera
  8. Kika in på min blogg.. du har något att hämta där ;)

    Kram Stina

    SvaraRadera
  9. Tack snälla Stina för nominering!

    Kram på er alla!

    SvaraRadera
  10. Jag har nominerat dig till Beautifil blog award, kolla min blogg:
    http://bakgladje.blogspot.com/2010/07/beautiful-blogger-award.html
    för jag tycker om din blogg.
    Kram Erika

    SvaraRadera
  11. Tack snälla Erika! Kram Kajsa

    SvaraRadera
  12. Gud va duktig du är!

    Hur får du det så jämnt med täckningen? Och täcker man inte med marsipan?? Ska göra en tårta till min dotter som fyller 1 år om 6 dagar, letar lite tips :P

    SvaraRadera
  13. Tack Melinda! Tekniken när man täcker är att man inte jobbar neråt utan sidledes och stryker. Blir det något väck lyfter man och drar lätt utåt och fortsätter sedan sidledes att stryka. Finns bra youtubeklipp på detta här tex http://www.youtube.com/watch?v=osC5SRtEg5k

    Du behöver också spackla noga under, jag använder oftast grädde eller marängsmörkräm.

    Jag använder sällan marsipan, dels för att det finns nötter i marsipan och många är allergiska mot det och dels för att sugarpaste är lättare att jobba med. Sugarpaste köper jag i olika internetbutiker som tex tartdecor.se eller kakburken.se .

    Lycka till!
    Kajsa

    SvaraRadera