söndag 22 augusti 2010

Hästtokig:-)



Amanda älskar hästar och nu fick hon en hästtårta också:-) Den är gjord av chokladbottnar, rårörda hallon och dumlemousse. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste. Hästen är gjord av 50/50 modelling paste och sugarpaste. Staketet och namnskylten är flowerpaste. Gräset är smörkräm färgad gräsgrön. Visst blev den rolig :-)

18 kommentarer:

  1. Vilken fin tårta. Hästen ser ut att ha det bra där i gräset. Snyggt staket, har du någon kavel eller liknande för att få brödmönstret?

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig tårta! Hästen är jättefin!

    SvaraRadera
  3. Vilken fin tårta, hästen blev verkligen snygg

    SvaraRadera
  4. Så läcker tårta! vad har du använt för verktyg när du gjort markeringarna på träplankorna? :)

    SvaraRadera
  5. Tack snälla! Plankornas mönster fick jag genom att använda impression mats från fmm. Dom kommer från set 1 som innehåller den och en annan som gör tegelväggsmönster.

    SvaraRadera
  6. Jättesnygg tårta! Hästen blev jättesöt och jag gillar hur du fått till skylten.

    SvaraRadera
  7. Även denna tårta var jättefin =) Hur gör man så de ser ut som trä så som du gjort på staketet? Sett flera tårtor som haft så men vet inte om de är ett verktyg som en roller eller ristar du in de för hand?

    SvaraRadera
  8. Tack Milli! Plankornas mönster fick jag genom att använda impression mats från fmm. Dom kommer från set 1 som innehåller den och en annan som gör tegelväggsmönster.

    SvaraRadera
  9. Okey tack, ska kolla på de :)

    SvaraRadera
  10. Men vad fiiiin! Tänk om man vore en liten häst tokig tjej.. vilken lycka på kalaset ::)

    SvaraRadera
  11. Tack! Ja, jag fick aldrig nån sån och jag var häst tokig :-(

    SvaraRadera
  12. Vilken fin tårta!! Hästen är jättefin och mönstren på plankorna är perfekta!

    SvaraRadera
  13. Hej!

    Måste börja med att säga att du är såå duktig!!! Jag har suttit lääänge nu och bara njutit och låtit mig inspireras av dina vackra skapelser :0)
    Men jag har en liten fråga m jag hoppas du har tid att svara på :0) När du gör dekorationer i modellingpaste/sockerpasta, gör du då dem innan och låter dem torka och bli "hårda" eller håller du dem mjuka på något sätt även fast du gör dessa i förväg?
    Gör du din modellpasta själv? Har du i så fall något bra recept?

    Hadet gott och lycka till med allt vackert!
    Jag lär återkomma varje dag och njuta av allt
    /Kram

    SvaraRadera
  14. Oj tack snälla Matilda för allt fint du skrivit!

    Jag gör alltid dekorationerna innan så att dom får torka och bli mer stabila. När dom torkat kan jag sedan förvara dem i lufttäta burkar i tex ett skafferi där det är mörkt så att dom inte förlorar färg. Oftast så gör jag dock dekorationerna samma vecka, så då får dom bara stå i köket tills dom är torra.

    Om jag gör tunna blommor så gör jag dem oftast i flowerpaste och då använder jag antingen Ballina eller Squires Kitchen. Gör jag dekorationer i sugarpaste så torkar dom ju oftast inte helt utan håller sig lite mjuka inuti, även om dom torkat lite på utsidan. Det kan jag göra med dekorationer som inte är så ömtåliga eller som inte behöver kavlas så tunt som exempelvis tunna blomblad eller små bokstäver.

    Modellingpaste använder jag oftast när jag modellerar. Ibland när jag använt enbart sugarpaste att modellera med så sjunker figuren ihop när den torkar, det händer inte med modellingpaste. Man kan ju också köra 50/50 om man vill. Man får hitta det material eller blandning av material som man trivs bäst med. Jag brukar använda Ballinas modellingpaste.

    Jag gör ingen paste själv för den som säljs är så pass billig och håller så pass hög och jämn kvalitet att det är svårt att göra det lika bra och samtidigt spara pengar på det. Jag lägger så mycket tid på att baka bottnar, göra alla mousser och krämer samt alla dekorationer, att det är värt att köpa all paste klar. Oftast använder jag Ballinas sp då man inte behöver fodra med olja även om man spacklar med grädde. Och då blir det oftast att jag köper samma märke med fp och mp också.

    Tack snälla för alla vackra ord!
    Kram!

    SvaraRadera
  15. Vilka fina tårtor det finns på denna blogg.

    SvaraRadera