lördag 3 september 2011

Filippas prinsesstårta med tiara ;-)



Liten Filippa fyller tre år idag! Hennes älsklingsfärg är lila och så blev det en tiara på, eftersom hon är en liten prinsessa!

Chokladbottnar, rårörda hallon, chokladmousse och täckt med vit choklad-sugarpaste. Tiaran är gjord i flower paste.

8 kommentarer:

  1. Spara receptet! Min Filippa skulle gilla den också.

    SvaraRadera
  2. Så fin:)


    Var gärna med och tävla om en Decomax, en super hjälpreda då du skall dekorera och spritsa dina bakverk:

    http://maddesmumms.blogg.se/2011/september/vinn-en-decomax-dekorationssprits.html

    SvaraRadera
  3. Jättesöt tårta och fyllningen lät riktigt god :)

    SvaraRadera
  4. herregud va duktig du e!..

    jag ska göra en halloween tårta med pumpr men kommer inte på någon bra ide.. har du ngn bra ide?

    SvaraRadera
  5. Tack Sabina! Åhh det finns ju så mycket kul att göra! Lättaste är faktiskt nästan att bildgoogla halloween+cake så får du mängder med förslag!

    SvaraRadera
  6. Jättefint och lät jättegott! Vad duktig du är!

    Var kan man hitta receptet på chokladbotten, rårörda hallon och chokladmoussefyllning? Och var hittar man vit choklad-sugarpaste?

    SvaraRadera
  7. Lina!
    Förlåt för sent svar!

    Chokladbotten (här för 24 cm form med krage):
    5 ägg
    3 dl socker
    1,5 dl vetemjöl
    1,5 dl potatismjöl
    2,5 - 3 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i formen. In i ugnen (175 grader) på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.
    Ska man göra chokladbotten så tar man bort de halva decilitrarna och ersätter med kakao samt att man då använder 3 tsk bakpulver.

    Rårörda hallon - busenkelt! Ta bara färska - eller frusta tinade antar jag funkar - hallon och rör ned snabbmarsan- pulver. Inte den som ska koka alltså. Sen blandar du tills du har en hyfsat bra stabilititet. Var noga med att hälla bort all juice som blir av hallonen! Annars kommer den att läcka!

    Chockladmousse - finns så många sätt. Men det enklaste är faktiskt Chokladfärskostkräm.
    150 g choklad
    100 g färskost (t.ex. Philadelphia)
    2 dl vispad grädde

    Smält choklad av valfri sort (jag har prövat mörk, vit, dajm), blanda med färskosten och den vispade grädden.
    Den här skiljer sig ju inte mycket från "fluff" men färskosten gör den lite syrligare och fylligare i smaken, och så går den snabbare att göra än fluff.

    Till sist, vit choklad sugarpaste handlar jag online från tartdecor.se

    Lycka till!
    Kajsa

    SvaraRadera