lördag 14 mars 2009

Födelsedagstårta med choklad!


Här är till en riktkig chok-o-holic! Mörka chokladbottnar med chokladbitar i, nutellaganache, daimfluff, spacklad med chokladfrosting, täckt med sp. Dekorationer i kristyr och fp.

4 kommentarer:

  1. härliga tårtor du har. . blir sugen
    men vad är sp, fp osv?

    SvaraRadera
  2. Tack! Sp betyder sugarpaste. Det är som marsipan kan man säga, fast utan nötter. Fp är flowerpaste, det är som sugarpaste fast man kan kavla det väldigt tunt.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Har snart kollat igenom varenda tårta du gjort här på bloggen, jag säger bara, WOW! Vilken talang, du är grymt duktig!
    Jag undrar om jag skulle kunna få ta del av ditt recept på chokladtårtbotten?
    Stor Kram
    www.emeliesmatdagbok.blogg.se

    SvaraRadera
  4. Tack snälla Emelie! Vad gullig du är!

    Chokladbotten brukar jag göra så här till en 24 cm form med krage:

    5 ägg
    3 dl socker
    1 dl potatismjöl
    1 dl vetemjöl
    1 dl kakao
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker

    160 gr i ca 45 min. Gå mer på stickan än på tid! Lycka till!

    Kram!

    SvaraRadera