söndag 15 mars 2009

Hello Kitty tårta


Ljusa bottnar, jordgubbsglasscreme. Spacklad med grädde och täckt med sp. Hello Kitty är gjord av mp och blommorna av sp.

2 kommentarer:

  1. Hej..

    otroligt avackra tårtor du gör. Hur gör du jordgybbsglasscreme? den lät spännande.

    Carola

    SvaraRadera
  2. Tack snälla! Här är receptet som jag fått av en väninna!

    3 ljusa tårtbottnar
    ½ liter jordgubbar
    200 gr philadelphiaost
    3 äggulor
    2 dl socker
    2+1 dl vispgrädde
    3 äggvitor
    1 dl koncentrerad flädersaft

    Mixa och mosa jordgubbarna. Vispa ost, äggulor och socker. Lägg ner de mosade jordgubbarna.
    Vispa 2 dl grädde. Vispa äggvitorna i en egen bunke.
    Vänd ner först grädden och sen äggvitorna i jordgubbssmeten.
    Klä en form med plast i botten och lägg ner första tårtbotten. Droppa flädersaften på botten. Häll på smet, lägg på nästa botten och droppa flädersaft även på den. Häll på smet och lägg på sista botten. In i frysen minst 6 timmar och ta ut för dekoration. Den bör vara ute i ca 3 timmar innan servering, annars finns risk att den är lite fryst inuti. Bäst också om man tar ut den en liten stund innan man ska spackla och täcka den så att den inte svettas när sp’n är pålagd.

    SvaraRadera