tisdag 2 februari 2010

Födelsedagstårta


Var tvungen att prova denna oerhört populära kombo när jag nu skulle göra min egen tårta till kollegorna på jobbet. Chokladbottnar, rårörda hallon, daimfluff, spacklad med daimfluff, täckt med sp, dekor i fp. Den blev uppskattad!

12 kommentarer:

  1. Stilren och fin!

    Jag vill ge dig en award för att du har en så inspirerande och fin blogg
    Se mer info på min blogg!

    Mvh Linda Runn

    SvaraRadera
  2. Snygg tårta, och säkert smaskig också:) Daimfluff har jag inte testat än, måste göra det! Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Tackar, ja daimfluff ska du prova!
    kram kajsa

    SvaraRadera
  4. Den var fantastiskt god, och vacker att titta på. Jag fick ju smaka, tackar/Lotta

    SvaraRadera
  5. Hej Kajsa. Är en gammal klasskamrat till din syster Lina ;) Har också börjat baka SP tårtor tillsammans med en kompis men har lång väg att gå innan dom ser ut som dina,otroligt fina tårtor du gor!!!! En liten fråga,dom där 'krullrullarna'du har pa denna tårtan och nyårstårtan ,är det SP virat runt en penna eller är den annnan teknik/paste du har?? :)

    MVH Linda

    SvaraRadera
  6. Hej hej! Kul! Du får skicka mig en länk så jag får se dina mästervärk!!

    Krullkrullarna är superlätta. Använder fp, skär till liten remsa och sen virar jag kring en penna. Efter kanske 10-15 minuter kan du försiktigt dra dem av pennan och bara låta ligga och torka. Superenkelt!

    Ha det gott!
    kajsa

    SvaraRadera
  7. Supersnygg tårta, verkligen!! Gillar "krullkrullarna" skarpt!

    SvaraRadera
  8. Hejsan
    O vad fina dina tårtor är, min dotter vil ha den här med ljusa bottnar, passionfruktsmousse och champagnemousse men jag vet inte vad jag ska spackla ihop den med, du som är expert, vad ska jag ta, har hört att man inte ska använda grädde eftersom tårtan ''svettas'' då
    hälsningar ivona

    SvaraRadera
  9. Hej Ivona! Du kan spackla med grädde om du antingen använder Ballinas sugarpaste eller om du penslar lite olja eller flytande margarin på undersidan/insidan av sugarpastelocket innan du täcker tårtan. Då kommer den inte att svettas. Eller så använder du tex smörkräm och spacklar med, då behöver du inte fodra. Men som sagt, Ballinas är bäst för då behöver du inte tänka alls! Lycka till! Kajsa

    SvaraRadera