fredag 15 juli 2011

Fridas och Martins brölloptårta



Frida och Martin gifter sig och färgtemat är blekrosa och rött. Brudbuketten kommer att bestå av murgröna med rosa och röda rosor blandat, så självklart blev det också detta som smyckade deras tårta. Rosorna är gjorda i flower paste. Murgrönan är också gjord i flower paste med glaze och sedan satta på tråd för att göra kvistar.

Tårtan är chokladbottnar fyllda med rårörda hallon och mörk chokladmousse. Täckt med sugarpaste.

17 kommentarer:

  1. Verkligen en underbart vacker tårta

    SvaraRadera
  2. Jättefin! Va duktig du är :)

    SvaraRadera
  3. Frida - nu gift :)17 juli 2011 kl. 10:12

    Kära Kajsa! Tårtan var enastående vacker och utsökt god. Du är makalös! Tack!

    SvaraRadera
  4. Skönt att höra att du tyckte om den! Stor kram och massor av grattis!

    SvaraRadera
  5. Vilken vacker tårta! Rosorna är jättefina!

    SvaraRadera
  6. Men oj så vacker :) Rosorna var hur fina som helst :)

    SvaraRadera
  7. Otroligt fin tårta!! Vansinnigt vacker! :D Ja måste få fråga, jag håller själv på med tårtor, har bara hållit på ett litet tag, men när jag ska fästa rosor på tårtan så är dom så tunga så dom glider liksom ner, om jag sätter dom lite på kanten sådär. Och någon gång har jag försökt fästa den med ståltråd men den glider ändå, och river sönder SP på tårtan.. :( Hur har du satt fast dina blommor på den här tårtan, och hur göra du annars? Jätte tacksam för svar! /Therese

    SvaraRadera
  8. Tack snälla!

    Jag gör antingen rosorna på tråd, då fäster jag alla närliggande trådar i en sk flower spike från Wilton som jag skjuter in i tårtan. Denna gång satte jag rosorna på tandpetare och tryckte in. Jag limmade lite också, men det var mest tandpetarna som höll dem. Lycka till!

    SvaraRadera
  9. Jättefin tårta :-)
    En liten fråga:
    Har du något stöd mellan tårtbottnarna så den inte börjar glida eller rasar ihop?
    Jag ska göra en 3våningstårta till dotterns födelsedag och hade varit tacksam för tips..
    Inte kul & stå där med en tårta som rasar ihop ;-)
    Tack för svar
    Mvh Lisa :-)

    SvaraRadera
  10. Tack :)

    Varje tårtdel står på en tårtbricka som är exakt lika stor som tårtan, den får inte synas utanför kanterna. I den understa tårtan använder man tårtpinnar - funkar också bra med sugrör med blompinnar i - som är lika höga som tårtan. Jag brukar använda 5-6 stycken i en ring i mitten. Sedan ställer jag nästa våning ovanpå och spritsar runt kanten. På nästa våning likadant, 5-6 pinnar trycks ner i en ring i mitten och sen ställer du sista våningen ovanpå.

    Kom ihåg att gör du så här så har du inget som håller fast tårtans våningar om du tex ska köra iväg med den i bilen. Då kan en våning glida av. Vill man undvika det så kan du antingen köpa tårtbrickor med små "fötter" på som ju trycks ner i tårtan under när du sätter våningen ovanpå pinnarna. Eller så kan du ta lite kristyr under tårtbrickan så att den fastnar något när du sätter den på tårtan under.
    Lycka till!
    Kajsa

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Tack så mycket för tipsen :-)
    Ha en finfin dag!

    Mvh Lisa

    SvaraRadera