lördag 6 november 2010

Lördagsfika :-)



Lite cupcakes till lördagsfikat :-) Choklad cupcakes med chokladfrosting och äpple och kanel cupcakes med äpplefrosting.

15 kommentarer:

  1. Gud så fina. Var har du köpt formarna och vad använder du för tyll???

    SvaraRadera
  2. Tack snälla!
    Carina, jag har använt en stor stjärntyll, den största. Formarna, sk wrappers har jag massor av olika av och minns inte exakt vart jag köpte dessa. Men både tartdecor.se och kakburken.se säljer dem. Har köpt lite wrappers direkt från Squires Kitchen också, så dessa kan vara därifrån.

    Tack så hemskt mycket Tulipan! Bugar och bockar!

    SvaraRadera
  3. Urtjusiga! Riktiga godingar :)

    SvaraRadera
  4. Så fina & vilket gott lördagsfika :) Jag har också bakat cupcakes idag, är ju så roligt :) !

    SvaraRadera
  5. Så söta dom var :) Wrappersérna var ju jättefina dom också =) Har gett dig en utmärkelse här http://millistartorochannat.blogspot.com/2010/11/cherry-on-top-adward.html

    SvaraRadera
  6. Det är verkligen fina formar du använder? Vart har du fått tag på dem?
    /Mariam

    SvaraRadera
  7. Tack Mariam! Jag minns inte exakt vart jag köpt just dessa för jag har köpt från så himla många olika ställen både i Sverige och England. Men googla på cupcake wrappers så hittar du mängder av olika!

    SvaraRadera
  8. hej super vackra och fina cupcakes. hur har du gjort äppelcupcakesen och äppelfrostingen??

    SvaraRadera
  9. Hej!
    För cupcakes:
    Sätt ugnen på 175 g

    2 ägg
    1,5 dl socker
    125 g smör
    2 tsk vaniljsocker
    2 tsk bakpulver
    1 dl mjölk 3 %
    1 dl naturell yoghurt 3% eller filmjölk
    4 dl mjöl
    1 äpple
    kanel

    Riv äpplet fint. Stör kanel över dem. Lägg åt sidan.
    Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
    Blanda i det smälta smöret.
    Blanda i resten av ingredienserna.

    Häll smeten i formar och lägg i äppelbitarna. Grädda i c.a 10-15 min. Jag strödde lite kanel på toppen också innan jag hade på frosting.

    Frosting
    100 g Philadelphiaost
    60 g mjukt smör
    300 g (1pkt) florsocker
    0.5 st citron, saften
    Äpple essens

    1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
    2. Vispa i Philadelphiaosten tillsammans med äpple essens. Smaka av tills du är nöjd!

    Lycka till!

    SvaraRadera
  10. åå, kan man få receptet på choklad cupcakesen å frostingen? supervackra!

    SvaraRadera
  11. Ja, jag skulle så gärna vilja ha receptet på choklad cupcakesen också! Supersöta!

    SvaraRadera